Η τρομακτική εικόνα του σημερινού Τσέρνομπιλ όπου κατοικούν μόνο άγρια ζώα

QNT: ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Στις 26 Απριλίου του 1986 έγινε ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα στην ιστορία. Το εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία τελούσε υπό έλεγχο και κανείς δεν προμήνυε τι θα συμβεί. 

Οι λάθος χειρισμοί κατά την δοκιμή έφεραν ως αποτέλεσμα την έκρηξη ωστόσο αυτό δεν ήταν το χειρότερο γεγονός εκείνη την μέρα. Από την έκρηξη έχασαν την ζωή τους δύο άνθρωποι, όμως αργότερα από την ακτινοβολία που απελευθερώθηκε δηλητηριάστηκαν άλλοι 28.

Αυτή ήταν η απαρχή μίας τεράστιας καταστροφής καθώς μέχρι και σήμερα θρηνούμε θύματα λόγω της δηλητηριασμένης ατμόσφαιρας που προκαλούσε καρκίνους για τα επόμενα χρόνια.

Η Σοβιετική Ένωση στην οποία ανήκε το εργοστάσιο προσπάθησε αρχικά να αποκρύψει το γεγονός αλλά μετά από την πίεση των Σουηδών που λάμβαναν την μόλυνση της ατμόσφαιρας, 620 μίλια μακριά, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την γύρω περιοχή. Η εντολή ήταν οι άνθρωποι που θα έφευγαν να πάρουν τα απολύτως απαραίτητα διότι θα επέστρεφαν μετά από λίγες μέρες.

Το θέμα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν οι κυβερνώντες αλλά έτσι έθεταν σε κίνδυνο μεγάλο αριθμό του πληθυσμού. Η πόλη Pripyat σήμερα μοιάζει με φάντασμα. Την εγκατέλειψαν 53.000 άνθρωποι και έχουν μείνει μόλις 197 ηλικιωμένοι που ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Η ακτινοβολία κατέστρεψε την τοπική χλωρίδα και πανίδα και ενδεικτικά είναι τα πεύκα που έχουν χρώμα πορτοκαλί. Παραδόξως ευδοκίμησε η παρουσία άγριων ζώων όμως οι μελέτες στα πτηνά για παράδειγμα έδειχνε πως η ραδιενέργεια είχε μειώσει το μέγεθος των εγκεφάλων τους.

Η παρουσία ζώων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κυνηγών από κοντινές πόλεις που βρίσκουν την ευκαιρία για λαθροθηρία καθώς οι φτώχεια αφορά όλες τις γύρω περιοχές.

Το 2015 σε έρευνα που έγινε αυξήθηκε και η παρουσία των λύκων που ίσως λόγω της έλλειψης των ανθρώπων αλλά και τις παρουσίας πιο αδύναμων ζώων βρίσκουν ευκολότερα τροφή.

Η τριχοφυΐα των λύκων είναι επτά φορές πυκνότερη από λύκους σε άλλες περιοχές λόγω της ραδιενέργειας! Δείτε εικόνες του σημερινού Pripyat .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.