Η Ειρήνη Δαμανάκη είναι η γυναίκα που θα σε πείσει να κάνεις γιόγκα

QNT: ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Η Ειρήνη Δαμανάκη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας στην γιόγκα με εμπειρία 18 ετών, όρεξη και διάθεση να μυήσει τους ασκούμενους στην πραγματική μαγεία της πρακτικής. 

Η Δαμανάκη που το επάγγελμα της αφορούσε τα ναυτιλιακά, άφησε πίσω τα πάντα για να ασχοληθεί με την γιόγκα και σήμερα να είναι μία από τις κορυφαίες. Το Beastmode.gr γνώρισε την Ειρήνη που μας μίλησε αρχικά για τα πρώτα της βήματα στον χώρο.

«Ασχολούμαι περίπου 18 χρόνια πια με τη yoga. Ξεκίνησα ως μαθήτρια αλλά από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι κάθε asana και κάθε αναπνοή μου έδιναν απίστευτη ενέργεια και ευεξία, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση που χρειαζόμουν. Και όχι μόνο.

Εκείνο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι η ενασχόλησή μου με τη γιόγκα μέχρι το 2012 ήταν σε ερασιτεχνικό πλαίσιο, καθώς ήμουν στο χώρο της ναυτιλίας, με πολλά χρόνια καριέρας στο Marketing και τις πωλήσεις..

Η απόφασή μου να τα αφήσω όλα και να ασχοληθώ με ό,τι αγαπώ δεν ήταν εύκολη, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο. Και νιώθω τυχερή και περήφανη που μέσα σε 6 περίπου χρόνια έχω καταφέρει να πετύχω τους περισσότερους από τους στόχους μου».

Η Δαμανάκη ξεκίνησε με τα βασικά είδη πρακτικής όμως στην συνέχεια έφτιαξε ένα δικό της πρόγραμμα.

«Ξεκίνησα με τα βασικά είδη πρακτικής, Hatha & Vinyasa. To 2014 -επειδή αγαπάω πάρα πολύ το χορό και έκανα πάρα πολλά χορευτικά προγράμματα- είχα φτιάξει ένα δικό μου πρόγραμμα, το οποίο ονόμασα YogaBit και συνδυάζει τη Yoga με τον χορό.

Ψάχνοντας λοιπόν για κάτι αντίστοιχο, ανακάλυψα το 2012 τη BUTI Yoga που ξεκίνησε το 2011 στην Αμερική από την Bizzie Gold . Ξεκίνησα μαθήματα το 2013 και το 2014 πήρα την πιστοποίηση για τα Level 1 και 2.

Από τότε τη διδάσκω στην Ελλάδα, μαζί με το δικό μου πρόγραμμα Yogabit-Bikini Yoga & το Abs-olutely Perfect. Διδάσκω επίσης YogaSing, Yin Yang Yoga, Prenatal, Kids Yoga (να αναφέρουμε ότι έχω τελειώσει και το Παιδαγωγικό Αθηνών) Yoga για ηλικίες άνω των 60 (senior yoga )».

Τέλος η γιόγκι μας μιλάει για τα οφέλη της πρακτικής στον ασκούμενο:

«Οι λόγοι για να κάνει κάποιος γιόγκα είναι πολλοί. Είναι μια μορφή άσκησης εξαιρετικά ασφαλής -υπό τη σωστή καθοδήγηση-, ενδυναμώνει και διατείνει όλους τους μυς του σώματός μας, δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες, απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και σωματική διάπλαση, και το κυριότερο μας βοηθά να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό κόσμο». 

\

Our body achieves what our mind believes.. #believeandachieve #ekapadabakasana #yoga #armbalance #strength #fit #fitness #fitfam #igyoga #igers #instapic #instamood #picoftheday #bikiniyoga

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irene Damanaki (@irenedamanaki) στις

Silence isn’t empty.. it’s full of answers… #goodnightmyfriends #instanight #silence #life #love #yoga #lookinginside #waiting_for_the_new_year #namaste

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irene Damanaki (@irenedamanaki) στις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.