Επτά απίστευτες συνήθειες που είχαν οι τρομακτικοί πολεμιστές των Βίκινγκς!

QNT: ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Οι σειρές και οι ταινίες τους παρουσιάζουν ως αδίστακτους επιδρομείς που έκαιγαν και κατέστρεφαν τα πάντα στο διάβα τους. Η αλήθεια όμως για τους παρεξηγημένους Βίκινγκς είναι κάπου στην μέση.

Από την μία ήταν σπουδαίοι πολεμιστές και κάποιες φορές με απάνθρωπες πρακτικές από την άλλη όμως ήταν ένας πολυταξιδεμένος λαός που γνώρισε και εισήγαγε πολλές κουλτούρες άλλων φυλών κάτι που τους έκανε αρκετά προχωρημένους και ανοιχτόμυαλους για την εποχή τους. Ήταν πολύ έξυπνοι έμποροι και θαλασσοπόροι που τηρούσαν κάποια έθιμα που θα διαβάσετε παρακάτω και ίσως φανούν εξωφρενικά.

Χρησιμοποιούσαν τα ούρα τους για να ανάψουν φωτιά

Έπαιρναν τον μύκητα που επιβιώνει στα δέντρα και τον έβραζαν μαζί με τα ούρα τους. Επειδή τα ούρα είχαν νιτρικό νάτριο που έχει χημικές ιδιότητες, σε συνδυασμό με το βαμβακερό ύφασμα, φυσούσαν μέχρι να αρπάξει. Ήταν ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος. Το ζήτημα είναι πως το σκέφτηκαν!

Είχαν μία από τις πιο μακάβριες εκτελέσεις ονόματι Blood Eagle

To θύμα άνοιγαν διάπλατα αφού ήταν δεμένο. Το χτυπούσαν στην περιοχή των πλευρών και στην πλάτη. Τραβούσαν τους πνεύμονες και άνοιγαν το σώμα του. Τα πλευρά έμοιαζαν με φτερά! Το συγκλονιστικό βίντεο από τέτοιους είδους τελετή είδαμε στην περίφημη σειρά Vikings.

Έκαναν εγκοπές στα δόντια τους 

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο τα τατούαζ δεν ήταν το μοναδικό αξιοθέατο επάνω τους. Έκαναν εγκοπές  στα δόντια, κυρίως τα μπροστινά. Κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους που το έκαναν, ωστόσο οι αρχαιολόγοι υποθέτουν πως έτσι θα φαινόντουσαν πιο τρομακτικοί στους αντιπάλους. Άλλοι θεωρούν πως ήταν δείγμα κοινωνικής αναγνώρισης ενός γενναίου πολεμιστή.

Ζούσαν σε απάνθρωπες συνθήκες

Λόγω του τρομερού κρύου οι συνθήκες για τους Βίκινγκς ήταν απάνθρωπες. Ουσιαστικά η βιαιότητα τους σύμφωνα με τους μελετητές, προερχόταν από τον τρόπο ζωής τους, καθώς καθημερινά προσπαθούσαν να επιβιώσουν κόντρα στην φύση.

Τα άρρωστα παιδιά τα άφηναν στην έρημο!

Οι Βίκινγκς ή θα γεννιόντουσαν πολεμιστές ή θα έμεναν μόνοι και αβοήθητοι. Τα άρρωστα ή αδύναμα παιδιά τα άφηναν στην έρημο μόνα τους ή τα έριχναν στην θάλασσα.

Σκληρό αλλά είναι γεγονός. Τα παιδιά που ήταν ισχυρά περνούσαν από εκπαίδευση πέντε χρόνων για να πολεμήσουν ή να δουλέψουν στο αγρόκτημα. Τα παιδιά γενικά εκπαιδεύονταν για να βοηθούν την οικογένεια.

 

Έβαζαν Εyeliner

Όχι δεν το βλέπουμε μόνο στις ταινίες, όμως υπήρχε σκοπός που οι Βίκινγκς τιμούσαν το μακιγιάζ. Ο λόγος που έβαζαν eyliner ήταν για να προστατεύονται από τον ήλιο.

Το κατασκεύαζαν με καμένα αμύγδαλα, μόλυβδο, οξειδωμένο χαλκό και άλλα. Άλλες μαρτυρίες λένε πως το χρησιμοποιούσαν άντρες και γυναίκες για να είναι πιο ελκυστικοί.

Και όμως δεν ήταν ξανθοί!

Γνωρίζαμε πως οι Βίκινγκς συνήθως ήταν ανοιχτόχρωμοι ωστόσο υπάρχουν αποδείξεις πως υπήρχαν μελαχρινοί και κοκκινομάλληδες εξίσου.

Μάλιστα οι άντρες συχνά έβαφαν τα μαλλιά τους με ένα ελαφρύ ξανθό για να είναι όλοι πανομοιότυποι. Έβαζαν σαπούνι σε συνδυασμό με λίπασμα που άσπριζε τα μαλλιά τους.

Μερικοί επέλεγαν να το κάνουν ακόμα και στα γένια τους. Επίσης έβαζαν χλωρίνη για την καταπολέμηση της ψείρας.

Οι τρομεροί και άτρωτοι Berserkers

Ήταν μία ειδική ομάδα που στην μετάφραση σήμαινε «παλτό»(όχι ποδοσφαιρικό) και πήγαιναν στην μάχη ατρόμητοι και χωρίς πανοπλία!

Φορούσαν δέρμα ζώων που ήταν είτε από αρκούδα είτε από λύκο και πριν την μάχη έκαναν μία τελετή από την οποία θεωρούσαν πως έπαιρναν την ζωτική ενέργεια του ζώου που είχαν σκοτώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.