Άγγελος Σκρέτας: Η Καλλισθενική είναι για όλους, σου δίνει πειθαρχία, συγκέντρωση και επιμονή

QNT: ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Ο Άγγελος Σκρέτας μετά από πολλές αθλητικές αναζητήσεις βρήκε το «λιμάνι του» στον χώρο της Καλλισθενικής την οποία εξασκεί και διδάσκει πλέον στο School of Calisthenics.

Πρόκειται για μία μορφή εκγύμνασης που χρησιμοποιείς το βάρος του σώματος σου και αποκτάς δύναμη, ενέργεια, ευελιξία και φυσικά υγεία. Ο ίδιος μιλώντας στο Beastmode.gr εξηγεί την τάση της εποχής που θέλει τον κόσμο να ασχολείται με την Καλλισθενική. «Είναι αλήθεια ότι η Καλλισθενική γυμναστική αρχίζει επιτέλους να γίνεται δημοφιλής και στη χώρα από την οποία προέρχεται. Στο εξωτερικό θεωρείται ,εδώ και πολλά χρόνια, ο πλέον  κορυφαίος τρόπος εκγύμνασης και σιγά σιγά κερδίζει και στην Ελλάδα ένα συνεχώς αυξανόμενο φανατικό κοινό.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Καλλισθενική γυμναστική έχει τέτοια ποικιλία ασκήσεων που ο ασκούμενος δε βαριέται και δεν τελματώνει ποτέ. Στην πραγματικότητα η Καλλισθενική είναι ανεξάντλητη και δεν σταματάει παρά μόνο εκεί που σταματά η ανθρώπινη φαντασία. Επιπλέον, ο ασκούμενος βλέπει γρήγορα αποτελέσματα.

Ο μεταβολισμός του αυξάνεται εντυπωσιακά ενώ η στάση του σώματος διορθώνεται και βελτιώνεται.  Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σχεδόν κάθε ασκούμενος, καταφέρνει να κάνει πράγματα με το σώμα του που ούτε τα είχε φανταστεί.  Αυτό δίνει ώθηση στην αυτοπεποίθηση του και αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το σώμα του.

Η δύναμη που αποκτάται δεν έχει στόχο μόνο την εμφάνιση μέσω της υπέρμετρης μυϊκής ανάπτυξης, κάτι που κατά κόρον συμβαίνει στα κλασσικά γυμναστήρια .

Η Καλλισθενική γυμναστική δίνει δύναμη λειτουργική και χρήσιμη στην καθημερινή ζωή.  Η καθημερινότητα του ασκούμενου δηλαδή, γίνεται ευκολότερη».

Ο κ. Σκρέτας έχει ασχοληθεί και με τις πολεμικές τέχνες και βρίσκει ομοιότητες με την Καλλισθενική και πως θα βοηθούσαν τον ασκούμενο ακόμα και να ανέβει πάνω στο ρινγκ.

«Οι πολεμικές τέχνες, πέρα από τις όποιες απαιτήσεις έχουν σε τεχνικό επίπεδο, χαρακτηρίζονται κυρίως για τον έλεγχο που καλείται ο ασκούμενος να κατακτήσει, τόσο στο σώμα του όσο και στο πνεύμα του. Κυρίως στο πνεύμα του. Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό με την Καλλισθενική γυμναστική.

Η δική μας φιλοσοφία είναι ότι το σώμα μόνο του δε μπορεί να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του και την ομορφιά του. Το μυαλό είναι εκείνο που σε πάει παραπέρα και αυτό είναι που πρώτο μεταμορφώνει η Καλλισθενική γυμναστική μέσω του σωματικού ελέγχου και της επίτευξης των στόχων: Πειθαρχία, συγκέντρωση, επιμονή και τελικά αίσθημα επιτυχίας και ευεξίας. Τα ίδια ακριβώς που απαιτούνται και στις πολεμικές τέχνες.

Άρα, ναι, με έχει βοηθήσει πολύ η ενασχόλησή μου με το Κουγκ Φου και θεωρώ ότι οποιοσδήποτε ασχοληθεί με την Καλλισθενική γυμναστική θα αποκτήσει πολύ καλά εφόδια αν θέλει να μεταπηδήσει στις πολεμικές τέχνες.

Εφόδια πνευματικά αλλά και τεχνικά, αφού προωθούμε συστηματικά την ολόπλευρη εκγύμναση, την ισορροπία, τη σωστή τοποθέτηση του σώματος στο χώρο και φυσικά την ευλυγισία , την αντοχή και τη δύναμη».

«Η Καλλισθενική γυμναστική απευθύνεται σε όλους»

Οι ασκήσεις που κάνει ένας προχωρημένος αθλητής της Καλλισθενικής ομολογουμένως μοιάζουν εντυπωσιακές. Ο Άγγελος Σκρέτας απαντά για το αν οι αρχάριοι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

«Η Καλλισθενική γυμναστική –ειδικά σε προχωρημένο επίπεδο- είναι ένας θεαματικός τρόπος εκγύμνασης και αυτό δημιουργεί τη λανθασμένη εντύπωση ότι μόνο οι άνθρωποι με πολύ καλή φυσική κατάσταση μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το είδος προπόνησης.

Στην πραγματικότητα όμως, η Καλλισθενική γυμναστική απευθύνεται σε όλους. Η ηλικία, το φύλο, ακόμα και το παραπανίσιο σωματικό βάρος, δεν αποτελούν εμπόδιο.

Οι ασκήσεις είναι κλιμακούμενης δυσκολίας  και ο καθένας –ανεξαρτήτως αθλητικού background- μπορεί να ξεκινήσει από τα απλά και εύκολα και να προχωρήσει σταδιακά σε ασκήσεις πιο σύνθετες και απαιτητικές.

Με πειθαρχία και επιμονή, μπορεί κάποιος να φτάσει σύντομα σε ένα επίπεδο που ίσως δεν το περίμενε από τον εαυτό του», ανέφερε ο leader του School of Calisthenics που μίλησε και για την ασφάλεια που έχει ο ασκούμενος της Καλλισθενικής.

«Είναι μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους εκγύμνασης και μάλιστα χρησιμοποιείται πολύ ως μέσον αποκατάστασης παλαιότερων τραυματισμών. Αναγκαία προϋπόθεση όμως, είναι η σωστή καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή και η στοιχειώδης υπακοή του ασκούμενου. Χωρίς αυτά, είναι φυσικό να υπάρχουν ατυχήματα όπως σε όλα τα σπορ».

Τέλος αν θέλετε να δείτε μία προπόνηση από κοντά και να εξασκηθείτε με τον μετρ του είδους Άγγελο Σκρέτα στην Καλλισθενική μπορείτε να τον βρείτε μέσω τον παρακάτω πληροφοριών.

«Στο Ελληνικό, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 138, η Καλλισθενική Γυμναστική βρήκε επιτέλους το σπίτι της. Ανοίξαμε πέρυσι, το School of Calisthenics, την πρώτη αμιγώς Καλλισθενική σχολή και τον πρώτο παγκόσμια πιστοποιημένο χώρο από την Διεθνή Ομοσπονδία Street Work Out and Calisthenics (WSWCF)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.